Prostreno.cz

Penne se zeleninou a kuřecím masem

Jemné kuřecí maso zvýrazní chuť zeleniny a houby.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g těstovin penne
  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 ks malá nakrájená cibule
  • 1 ks větší červená paprika
  • 250 g žampionů
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší , stejně velké kousky,žampiony nakrájejte na plátky.
  3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu,uvařené těstoviny sceďte .
  4. Maso nakrájejte na menší kousky a orestujte ho v pánvi na oleji.
  5. Do menší zapékací misky nasypte těstoviny,maso,nakrájenou zeleninu , houby a vše podle chuti osolte,opepřete a promíchejte.
  6. Na připravenou směs nalijte smetanu .
  7. Pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
  8. Před podáváním posypte těstoviny strouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Penne se zeleninou a kuřecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat