Prostreno.cz

Polévka z jablek a červené řepy

Snadná, chutná a zdravá polévka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 308 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks jablka
  • K přípravě
  • 400 g červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 l slabého, domácího ,zeleninového vývaru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 0.5 lžíce pískového cukru - nebo podle chuti
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 150 g pórku - zelená část

Postup přípravy

  1. Oloupanou,nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  2. Přidejte na hrubém struhadle nakrájenou, oloupanou řepu , zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  3. Polévku dochuťte solí,cukrem ,vinným octem a rozmixujte ji ponorným mixérem.
  4. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky .
  5. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky.
  6. Polévku podávejte s nakrájenými jablky ,posypanou na tenké plátky nakrájeným pórkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,40g
  • Sacharidy:

    148,10g
    • Cukry:

      122,80g
  • Tuky:

    100,17g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 73 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z jablek a červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat