Prostreno.cz

Kuřecí polévka s dýní

Jemně pikantní polévka s kuřecím masem a dýni Hokaido . Polévku můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 45 kJ / 10 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy0g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g kuřecích prsou - nebo vykostěná kuřecí stehna
  • 0.5 lžíce žluté kari pasty
  • 2 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 2 špetky soli
  • 200 g oloupané dýně Hokaido - nakrájená na kostičky
  • 1 ks větší karotka
  • 1.5 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 4 snítky listové petrželky
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej ,přidejte kari pastu a nechte ji za stálého míchání rozvonět – přibližně půl minuty.
  2. Přilijte vodu ,přisypte na nudličky nakrájené maso ,sypký vývar,oloupanou na nudličky nakrájenou karotku , přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  3. Do polévky přisypte na kostičky nakrájenou dýni a vařte,až je maso měkké.
  4. Do polévky přilijte smetanu , ve které rozmíchejte kukuřičný škrob ,polévku podle chuti osolte a vařte ještě 5 minut .
  5. Před podáváním posypte polévku nakrájenou cibulkou a petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí polévka s dýní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat