Prostreno.cz

Vepřové kostky dušené v bílém víně

Směs vepřového masa,cibule a papriky .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 819 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy8g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g vepřového masa - kýta,nebo plec
  • 1 ks velká,bílá cibule
  • 1.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks bobkový list
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 1 ks velká červená paprika
  • 1 ks dlouhá,červená chilli paprička
  • 1.5 lžíce sádla
  • 450 ml kvalitního suchého bílého vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli,přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  3. Maso posypte mletou paprikou, kmínem ,přidejte bobkový list ,osolte ,promíchejte,podlijte vínem,vývarem a duste doměkka.
  4. V polovině dušení přidejte k masu nakrájenou papriku a nakrájenou chilli papričku bez semínek.
  5. Maso zahustěte instantní jíškou,nebo ve vodě rozmíchaným kukuřičným škrobem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,20g
  • Sacharidy:

    201,20g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    204,70g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 195 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky dušené v bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat