Polévka z kedlubny a kadeřávku
V mrazivém dni kouřící talíř dobré polévky jen málokdy někdo odmítne .
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
58 kJ / 14 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
malá cibule
- 1 lžíce
oleje
- 1 lžíce
hladké mouky
- 2 lžičky
másla
- 2 l
vody
- nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce
bio sypkého zeleninového vývaru
- 1 ks
velká mrkev
- 1 ks
malá petržel
- 1 ks
velká kedlubna
- 2 ks
malé brambory
- 2 lístky
kapusty kadeřávku
- středně velké
Postup přípravy
- Z opraných listů kadeřávku odkrojte tuhý stonek a listy nakrájejte na nudličky,nudličky nakrájejte najemno .
- Oloupanou kedlubnu,petržel ,brambory a mrkev nakrájejte na kostičky.
- V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli.
- Cibuli posypte moukou a vymíchejte jíšku.
- Za stálého míchání zalijte jíšku vodou (nebo vývarem), přidejte sypký vývar-pokud nepoužijete zeleninový vývar- ,nakrájenou zeleninu a vařte za občasného promíchání 15 minut.
- Do polévky nasypte nakrájený kadeřávek a vařte 5 minut.
TIP:
Pokud chcete mít polévku opravdu hustou ,mouky na jíšku přidejte víc.