Prostreno.cz

Polévka z kedlubny a kadeřávku

V mrazivém dni kouřící talíř dobré polévky jen málokdy někdo odmítne .
Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 58 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malá cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky másla
  • 2 l vody - nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 1 ks velká mrkev
  • 1 ks malá petržel
  • 1 ks velká kedlubna
  • 2 ks malé brambory
  • 2 lístky kapusty kadeřávku - středně velké

Postup přípravy

  1. Z opraných listů kadeřávku odkrojte tuhý stonek a listy nakrájejte na nudličky,nudličky nakrájejte najemno .
  2. Oloupanou kedlubnu,petržel ,brambory a mrkev nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli.
  4. Cibuli posypte moukou a vymíchejte jíšku.
  5. Za stálého míchání zalijte jíšku vodou (nebo vývarem), přidejte sypký vývar-pokud nepoužijete zeleninový vývar- ,nakrájenou zeleninu a vařte za občasného promíchání 15 minut.
  6. Do polévky nasypte nakrájený kadeřávek a vařte 5 minut.

TIP:

Pokud chcete mít polévku opravdu hustou ,mouky na jíšku přidejte víc.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kedlubny a kadeřávku

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat