Mexické zapečené rizoto
Pokud vám zbylo vařené,nebo dušené kuřecí maso, využijte ho k přípravě pikantního mexického rizota .
-
55min
25min příprava
30min vaření
-
1337 kJ / 319 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny17g
sacharidy42g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 hrnky
vařené rýže
- 400 g
pikantních konzervovaných fazolí
- 400 g
vařeného kuřecího masa
- 250 ml
hotové omáčky na těstoviny
- např.Panzani
- 150 ml
zakysané smetany
- 2 lžičky
chilli omáčky
- nebo podle chuti
- 200 g
strouhaného tvrdého sýra
- Na posypání
- 1 ks
lahůdková cibulka –nať
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 ° C.
- Pekáček,nebo zapékací misku vymažte olejem.
- Ve velké misce dobře promíchejte vařenou rýži, nasekané kuřecí maso , scezené,propláchnuté fazole, omáčku na těstoviny , zakysanou smetanu ,chilli omáčku a polovinu sýra.
- Směs nalijte do pekáčku,nebo zapékací misky .
- Přikryjte a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
- Odkryjte, posypte zbývajícím sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby .
- Před podáváním posypte nakrájenou natí lahůdkové cibulky ,nebo třeba pažitkou .
TIP:
Rýži uvařte v zeleninovém,nebo masovém vývaru.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: