Prostreno.cz

Mexické zapečené rizoto

Pokud vám zbylo vařené,nebo dušené kuřecí maso, využijte ho k přípravě pikantního mexického rizota .
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 793 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy29g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 400 g pikantních konzervovaných fazolí
  • 400 g vařeného kuřecího masa
  • 250 ml hotové omáčky na těstoviny - např.Panzani
  • 150 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky chilli omáčky - nebo podle chuti
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdková cibulka –nať
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Pekáček,nebo zapékací misku vymažte olejem.
  3. Ve velké misce dobře promíchejte vařenou rýži, nasekané kuřecí maso , scezené,propláchnuté fazole, omáčku na těstoviny , zakysanou smetanu ,chilli omáčku a polovinu sýra.
  4. Směs nalijte do pekáčku,nebo zapékací misky .
  5. Přikryjte a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  6. Odkryjte, posypte zbývajícím sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby .
  7. Před podáváním posypte nakrájenou natí lahůdkové cibulky ,nebo třeba pažitkou .

TIP:

Rýži uvařte v zeleninovém,nebo masovém vývaru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexické zapečené rizoto

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat