Prostreno.cz

Vepřové kotlety dušené v podmáslí

Šťavnaté vepřové kotlety dušené v podmáslí s cibulí a česnekem . Jídlo z jedné pánve vám ušetří špinavé nádobí.
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 2 ks velké cibule - nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 250 ml podmáslí
  • 150 ml masového vývaru
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Podmáslí promíchejte s vývarem metličkou .
  2. Kotlety osolte,opepřete a obalte je v hladké mouce.
  3. Ve větší pánvi,nebo rendlíku vhodném na pečení v troubě rozehřejte olej.
  4. Na rozehřátém oleji kotlety z obou stran opečte.
  5. K masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli a česnek .
  6. Maso posypte mletou paprikou, podlijte připraveným podmáslím a přikryté duste doměkka v troubě předehřáté na 190°C .
  7. Maso dopečte odkryté .
  8. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety dušené v podmáslí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat