Vepřové kotlety dušené v podmáslí
Šťavnaté vepřové kotlety dušené v podmáslí s cibulí a česnekem . Jídlo z jedné pánve vám ušetří špinavé nádobí.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
382 kJ / 91 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky4g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 ks
vepřové kotlety s kostí
- 2 ks
velké cibule
- nakrájené na plátky
- 3 stroužky
česneku
- nakrájený na plátky
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžičky
mletého černého pepře
- 1 lžička
mleté uzené papriky
- 4 lžíce
rostlinného oleje
- 250 ml
podmáslí
- 150 ml
masového vývaru
- Na obalení
- 1 hrnek
hladké mouky
- Na posypání
- 0.5 hrnku
nakrájené petrželky
Postup přípravy
- Podmáslí promíchejte s vývarem metličkou .
- Kotlety osolte,opepřete a obalte je v hladké mouce.
- Ve větší pánvi,nebo rendlíku vhodném na pečení v troubě rozehřejte olej.
- Na rozehřátém oleji kotlety z obou stran opečte.
- K masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli a česnek .
- Maso posypte mletou paprikou, podlijte připraveným podmáslím a přikryté duste doměkka v troubě předehřáté na 190°C .
- Maso dopečte odkryté .
- Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.