Zeleninový salát
Snadný na přípravu , chutný a plný vitamínů. Salát můžete připravit den předem .
-
-
355 kJ / 84 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 350 g
bílého zelí
- 1 ks
salátová okurka
- 1 ks
velká oranžová paprika
- 1 ks
mrkve
- 2 ks
lahůdkové cibule s natí
- 0.5 svazku
čerstvého kopru
- Na zálivku
- 100 ml
slunečnicového oleje
- 3 lžíce
červeného vinného octa
- 1 lžíce
pískového cukru
- 4 špetky
soli
Postup přípravy
- Pomocí struhadla „mandolína“ , nebo nožem , nakrájejte zelí,oloupanou mrkev ,okurku a papriku bez semínek na nudličky.
- Lahůdkovou cibulku nakrájejte na tenké plátky.
- Kopr nakrájejte nadrobno.
- Nakrájenou zeleninu a kopr nasypte do misky.
- V menší misce prošlehejte ingredience na zálivku a zálivku přidejte k zelenině .
- Salát promíchejte a před podáváním nechte minimálně 2 hodiny v chladničce.