Prostreno.cz

Hrášková polévka s jogurtem

Řecký jogurt a čerstvá máta dodají polévce tu správnou chuť .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 88 kJ / 21 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 lžíce másla
  • 0.5 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 2 špetky soli
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 l vody
  • 3 lžíce bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžičky cukru
  • Na posypání
  • 6 lístků nakrájené čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájejte na tenké plátky .
  2. V hrnci rozehřejte máslo,přisypte pórek a minutu míchejte.
  3. Pórek zalijte vodou ,přidejte sypký vývar,hrášek a vařte 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, ne zcela dohladka .
  5. Do polévky vmíchejte jogurt,dochuťte solí,cukrem a polévku nechte projít varem.
  6. Polévku podávejte posypanou nakrájenou mátou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka s jogurtem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat