Prostreno.cz

Domácí chléb s cibulí a bylinkami

Domácí, voňavý, cibulový chléb je snadný na přípravu , má křupavou kůrku a chutná výtečně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 30min

    1h a 30min příprava

    60min vaření

  • 575 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy25g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 ks červené cibule
  • 1 hrnek nakrájených oblíbených bylinek - nejlépe více druhů
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1.5 lžíce másla
  • Na potření
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody nasypte droždí,přidejte cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Mezitím do mísy prosejte obě mouky a sůl .
  3. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Vzešlý kvásek propracujte s moukou. Můžete ručně nebo pomocí robota.
  5. Do těsta zapracujte osmaženou,vychladlou cibuli ,bylinky, slunečnicová semínka , těsto přikryjte a nechte vykynout na teplém místě.
  6. Nakynuté těsto ještě propracujte a dejte ho do vymazané formy .
  7. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 15 minut kynout .
  8. Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C a pak dalších 20 minut na 180 °C .

TIP:

Pokud nemáte formu na chléb použijte větší formu na chlebíček, (případně 2 menší) nebo vytvarujte bochník a pečte v pekáčku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb s cibulí a bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat