Prostreno.cz

Salát z bílé ředkve a ředkviček

Lehce pikantní bílá ředkev se do salátu skvěle hodí.Recept je z Japonské kuchyně .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 548 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks velká, bílá ředkev
  • 10 ks ředkviček
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • Na zálivku
  • 2 lžíce červeného vinného octa - lze nahradit bílým vinným octem
  • 2 lžíce tamari - bezlepková sojová omáčka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Oloupanou ředkev nakrájejte na tenké plátky a nasypte ji do misky.
  2. Přidejte na plátky nakrájené,omyté ředkvičky a na plátky nakrájenou cibulku .
  3. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce metličkou .
  4. Ředkev s ředkvičkou pokapejte zálivkou a salát promíchejte . Hned podávejte .

TIP:

Tamari je o něco hustší než shoyu, naopak obsahuje méně soli (11,8 %). Na rozdíl od shoyu neobsahuje lepek. Ačkoli jsou tamari a shoyu obě sójové omáčky, vzniká každá z nich jinak.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,10g
  • Sacharidy:

    118,50g
    • Cukry:

      101,60g
  • Tuky:

    100,30g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z bílé ředkve a ředkviček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat