Prostreno.cz

Polévka z vodnice

Polévka z vodnice s bramborem je vydatná ,zasytí a zahřeje. Vodnice byla rozšířenou, oblíbenou a zcela tradiční zeleninou, která tvořila jídelníček našich předků .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 90 kJ / 21 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.8 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 250 g vodnice - oloupané,nakrájené na malé kousky
  • 2 ks brambory - oloupané,nakrájené na kostky
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka soli
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička sušeného libečku
  • Na posypání
  • 6 špetek hrubě mletého barevného pepře
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte oloupanou,nakrájenou cibuli,přidejte nakrájenou vodnici , libeček , brambory , zalijte vodou ,přidejte sypký vývar a vařte 25 minut.
  2. Polévku rozmixujte,přidejte smetanu , podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  3. Polévku podávejte posypanou pepřem a petrželkou.

TIP:

Vodnice připomíná ředkvičku. Bulvy jsou bílé vyjma části, která rostla nad povrchem země – ta je načervenalá, nafialovělá nebo nazelenalá. Uvnitř jsou bulvy bílé. Chuťově připomíná něco mezi nepálivou ředkvičkou a kedlubnem . Výborná je i jako příloha k hlavním jídlům.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z vodnice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat