Prostreno.cz

Polévka z vodnice

Polévka z vodnice s bramborem je vydatná ,zasytí a zahřeje. Vodnice byla rozšířenou, oblíbenou a zcela tradiční zeleninou, která tvořila jídelníček našich předků .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 142 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.8 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 250 g vodnice - oloupané,nakrájené na malé kousky
  • 2 ks brambory - oloupané,nakrájené na kostky
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka soli
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička sušeného libečku
  • Na posypání
  • 6 špetek hrubě mletého barevného pepře
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte oloupanou,nakrájenou cibuli,přidejte nakrájenou vodnici , libeček , brambory , zalijte vodou ,přidejte sypký vývar a vařte 25 minut.
  2. Polévku rozmixujte,přidejte smetanu , podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  3. Polévku podávejte posypanou pepřem a petrželkou.

TIP:

Vodnice připomíná ředkvičku. Bulvy jsou bílé vyjma části, která rostla nad povrchem země – ta je načervenalá, nafialovělá nebo nazelenalá. Uvnitř jsou bulvy bílé. Chuťově připomíná něco mezi nepálivou ředkvičkou a kedlubnem . Výborná je i jako příloha k hlavním jídlům.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,60g
  • Sacharidy:

    45,40g
    • Cukry:

      8,33g
  • Tuky:

    95,41g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 34 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z vodnice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat