Prostreno.cz

Vepřový guláš s paprikou a mrkví

Není guláš,jako guláš. Vyzkoušejte recept na guláš z vepřového masa se zeleninou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 454 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřové plece
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks větší mrkev - oloupaná,nakrájená na kostky
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 lžíce mleté,sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 800 ml masového vývaru
  • 2 ks bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2 krajíce tvrdého chleba

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky.
  3. Maso nakrájejte na kostky.
  4. Na rozehřátém oleji spolu cibuli ,maso a slaninu orestujte . Během restování posypte mletou paprikou.
  5. Maso zalijte vývarem ,přidejte nakrájenou mrkev , bobkový list,celý pepř a nové koření.
  6. Když je maso skoro měkké přidejte na kostičky nakrájenou papriku a rajčatový protlak.
  7. K měkkému masu přidejte nastrouhaný chléb , který guláš zahustí a ještě 10 minut vařte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,53g
  • Sacharidy:

    92,21g
    • Cukry:

      15,16g
  • Tuky:

    161,15g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš s paprikou a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat