Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru a brambor

Řapíkatý celer je velmi chutná a zdravá, ale opomíjená zelenina . Vyzkoušejte svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 172 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks malá cibule
  • 0.5 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru - volitelné
  • 2 špetky soli
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 3 ks malé brambory

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej ,přidejte oloupanou,nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět .
  2. Přidejte nakrájený celer (můžete přidat i kousek nakrájené celerové nati) , oloupané,nakrájené brambory,vývar a vařte 15 minut ,nebo až jsou brambory měkké , polévku dochuťte solí a zázvorem .
  3. Pokud chcete krémovou polévku ,rozmixujte ji ponorným mixérem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru a brambor

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat