Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru a brambor

Řapíkatý celer je velmi chutná a zdravá, ale opomíjená zelenina . Vyzkoušejte svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks malá cibule
  • 0.5 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru - volitelné
  • 2 špetky soli
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 3 ks malé brambory

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej ,přidejte oloupanou,nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět .
  2. Přidejte nakrájený celer (můžete přidat i kousek nakrájené celerové nati) , oloupané,nakrájené brambory,vývar a vařte 15 minut ,nebo až jsou brambory měkké , polévku dochuťte solí a zázvorem .
  3. Pokud chcete krémovou polévku ,rozmixujte ji ponorným mixérem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,39g
  • Sacharidy:

    58,18g
    • Cukry:

      8,29g
  • Tuky:

    102,19g
  • Vláknina:

    6,20g



Podobné recepty

Polévka z červeného zelí

(3 hlasů)
1h a 5min
210 kJ

Polévka z červené řepy

(2 hlasů)
1h a 5min
234 kJ

Zeleninová polévka

(2 hlasů)
55min
203 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru a brambor

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat