Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Zelná polévka se většinou dělá z kysaného zelí a má svou typickou kyselou chuť – pokud ale použijete čerstvé zelí jako v tomto receptu, čeká vás příjemně nasládlá polévka .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 210 kJ / 50 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší šalotka - oloupaná ,nakrájená na plátky
  • 400 g červeného zelí
  • 150 ml červeného vína
  • 1.8 l slabého zeleninového vývaru
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky .
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  3. Přidejte zelí a restujte 5 minut.
  4. Zelí zalijte vývarem , přidejte víno a vařte odkryté 20 minut.
  5. Podle chuti polévku osolte , opepřete a dochuťte cukrem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,74g
  • Sacharidy:

    179,69g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    85,83g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 50 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat