Prostreno.cz

Rajčatová polévka se sýrem a bazalkou

Italská krémová polévka z drcených rajčat se strouhaným sýrem a bazalkou. Rychlá,jednoduchá příprava-skvělá chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 244 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1.6 l kuřecího vývaru
  • 600 g drcených,konzervovaných rajčat
  • 1.5 lžičky sušeného oregana
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks bobkový list
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 8 lístků nakrájené čerstvé bazalky
  • 200 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra - nejlépe parmezán

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte rajčata,vývar,oregano,bobkový list a vařte 15 minut.
  3. Vyndejte bobkový list,polévku rozmixujte ,přidejte smetanu a vařte 5 minut. Polévku dochuťte solí,pepřem a prolisovaným česnekem.
  4. Před podáváním posypte polévku nahrubo nastrouhaným sýrem a nakrájenou bazalkou.

TIP:

Pokud nechcete použít kuřecí vývar,použijte k přípravě polévky vodu a dochuťte ji bio sypkým vývarem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka se sýrem a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat