Prostreno.cz

Rýžová polévka s kuřecím masem

Rýže nemusí být jen příloha nebo rizoto. Můžete z ní připravit výtečnou polévku se zeleninou a kuřecím masem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 51 kJ / 12 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 0.45 hrnku propláchnuté,jasmínové rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks malá cibule
  • 300 g kuřecích prsou - nakrájené na kostky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 200 g baby mrkve - nakrájené na kostičky
  • 4 ks menší růžičky květáku
  • 1 ks větší brambor - nakrájený na kostičky
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru - zeleninový,nebo masový
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička kari koření
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájeného čerstvého koriandru - nebo zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli,přisypte kurkumu,kari kořením a minutu míchejte.
  2. Do hrnce k cibuli nasypte propláchnutou jasmínovou rýži a zalijte ji vodou.
  3. Přidejte nakrájené maso,nakrájenou zeleninu ,růžičky květáku ,sypký vývar a vařte,až je zelenina a rýže měkká. Občas promíchejte,aby se rýže nepřilepila ke dnu.
  4. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Před podáváním posypte polévku nakrájeným koriandrem,nebo petrželkou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžová polévka s kuřecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat