Prostreno.cz

Polévka ze žluté čočky

Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod . Žlutá loupaná , půlená čočka je lehce stravitelná, nemusí se namáčet. Vhodná na kaši i do polévek. Typická pro indickou kuchyni.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 57 kJ / 13 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic zakysané smetany
  • K přípravě
  • 250 g žluté loupané čočky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks středně velká mrkev
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 2 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky
  • Na posypání
  • 6 špetek chilli vloček

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou cibuli.
  2. Pak přidejte česnek,kurkumu , kari koření ,oloupanou mrkev,nakrájenou na kostičky a propláchnutou čočku.
  3. Zalijte vodou,nebo vývarem a vařte,až je čočka měkká.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí a citronovou šťávou.
  5. Pokud chcete,můžete polévku rozmixovat ponorným mixérem.
  6. Polévku podávejte se zakysanou smetanou, posypanou chilli vločkami a ozdobenou snítkou petrželky.




Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
14:33

HIIT training

HIIT training
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško
18:24

Kardio cvičení pro celé tělo

Kardio cvičení pro celé tělo

Ohodnoťte recept:
Polévka ze žluté čočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat