Prostreno.cz

Salát z rukoly

Salát z rukoly s česnekem a křupavou ,restovanou šalotkou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 478 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks středně velké šalotky - nakrájené na tenké plátky
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g čerstvého sýra
  • 300 g rukoly
  • 3 lžíce hrubě mletých kešu ořechů
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • Na zálivku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého,bílého pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájenou šalotku nasypte do malé misky ,přidejte rýžovou mouku ,2 špetky soli , 2 špetky mletého pepře a vše promíchejte.
  2. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje,přisypte připravenou šalotku a míchejte,až bude šalotka orestovaná do křupava - přibližně 5 minut, ke konci restování přidejte k šalotce jemně nakrájený česnek.
  3. Čerstvý sýr smíchejte s hrubě mletými ořechy a parmezánem.
  4. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
  5. Rukolu nasypte do misky,posypte ji orestovanou šalotkou , sýrem s ořechy a pokapejte zálivkou.

TIP:

Rýžová mouka je vhodná k zahušťování pokrmů, při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky. Lze ji využít i na sladké nepečené dezerty. Rýžová hladká mouka se hodí zejména na obalovací těstíčka, domácí těstoviny a klasické pečení.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z rukoly

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat