Prostreno.cz

Králík na estragonu

Jemné,zdravé králičí maso dušené na víně s estragonem .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 324 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 2 ks šalotky
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g žampionů
  • 1.5 lžíce světlých sezamových semínek
  • 5 lžic oleje
  • 4 snítky estragonu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 250 ml masového vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte spolu se slaninou nakrájenou na kostičky v pekáčku na oleji .
  2. Přidejte oloupanou nakrájenou šalotku ,estragon a nakrájené houby, .
  3. Podlijte vínem,vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190°C doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte na talíř.
  5. K vypečené šťávě vmíchejte smetanu , instantní jíšku a vařte 10 minut.
  6. Do takto připravené omáčky vložte maso,posypte ho sezamovými semínky a prohřejte ho.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík na estragonu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat