Prostreno.cz

Fíky na medu

Fíky pečené s medem a červeným vínem skvěle doplní například sýrovou mísu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 225 kJ / 54 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks čerstvých fíků
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 lžičky medu
  • 0.5 lžičky vanilkové pasty - nebo dřeně čerstvé vanilky
  • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu –pouze lístky
  • Na ozdobu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C.
  2. Fíky překrojte a uložte je do malé nádoby vhodné na pečení v troubě .
  3. Metličkou prošlehejte červené víno, hnědý cukr, med, vanilku, pomerančovou kůru a lístky rozmarýnu.
  4. Směsí přelijte fíky.
  5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut .
  6. Před podáváním ozdobte snítkou rozmarýnu.




Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
16:32

Kardio trénink

Kardio trénink
21:47

Kardio a core cvičení

Kardio a core cvičení
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško

Ohodnoťte recept:
Fíky na medu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat