Prostreno.cz

Hovězí kližka na červeném víně

Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi se kližka při správné přípravě doslova rozpadá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 380 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí kližky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 4 ks šalotky - nakrájené na plátky
  • 5 lžic oleje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 5 ks nakrájených datlí
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a obalte ho v mouce.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji maso opečte spolu s nakrájenou šalotkou.
  3. Přidejte vývar, víno, česnek, oregano, datle a promíchejte.
  4. Duste přikryté doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podle potřeby můžete ještě zahustit hladkou moukou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,20g
  • Sacharidy:

    177,40g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    121,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kližka na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat