Prostreno.cz

Salát z vařeného květáku

Bramborový salát je klasika, připravte si salát z květáku. Květák v tomto salátu funguje skvěle, protože má jemnou chuť . Řecký jogurt navíc zastupuje majonézu a dodává zdravou dávku bílkovin.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 96 kJ / 23 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks velký květák
  • 1.5 l vody
  • 0.5 lžičky soli - na vaření květáku
  • 5 lžic bílého řeckého jogurtu
  • 2 ks vejce vařená natvrdo
  • 1 ks malá šalotka
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 stonek řapíkatého celeru - drobně nakrájeného
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • Na posypání
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy

  1. Jogurt promíchejte s hořčicí .
  2. Květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Květák nasypte do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty. Pak květák sceďte a hned přelijte studenou vodou,aby se proces vaření zastavil .
  4. Květák nakrájejte na menší kousky ,nasypte ho do velké misky,přidejte drobně nakrájený celer,nasekaná vejce,jemně nakrájenou šalotku a připravený jogurt.
  5. Salát podle potřeby osolte,opepřete a promíchejte.
  6. Salát nechte alespoň 30 minut v chladničce.
  7. Před podáváním posypte salát mletou paprikou a ozdobte snítkami kopru .




Vložit můj recept

Reklama

13:05

Trénink na břišní svaly

Trénink na břišní svaly
11:38

Cvičení na ruce a záda

Cvičení na ruce a záda
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško

Ohodnoťte recept:
Salát z vařeného květáku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat