Prostreno.cz

Dušená jehněčí kýta s olivami

Vyzkoušejte připravit maso trochu netradičně – s olivami a rozinkami .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčí kýty
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 ks nakrájená velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce jemně nasekané čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 g zelených oliv bez pecky - můžou být plněné mandlemi
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce směs mletého koření - kmín,kardamom,koriandr,kurkuma ,hřebíček
  • Na posypání
  • 1 konzerva nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. V malé misce smíchejte všechno koření a sůl .
  3. Ve vlažné vodě rozmíchejte šalvěj , dijonskou hořčici, citronovou šťávu a kůru .
  4. Očištěné maso nakrájejte na kostky a opečte ho na oleji v nádobě,ve které budete maso péct.
  5. K masu přilijte připravenou vodu se šalvěji a všechno koření .
  6. Přidejte cibuli,nakrájený česnek a pečte přikryté v troubě 45 minut ,pak k masu přidejte olivy,rozinky a maso dopečte doměkka. Pokud je třeba dolijte vodu,nebo můžete přidat bílé víno.
  7. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,30g
  • Sacharidy:

    211,10g
    • Cukry:

      68,20g
  • Tuky:

    119,58g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená jehněčí kýta s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat