Prostreno.cz

Telecí játra na slanině

Telecí játra jsou delikátní surovina, jejich příprava je nenáročná, nejvíc jim totiž sluší minutková úprava, aby si zachovaly šťavnatost .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 497 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy0g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g telecích jater
  • 120 g slaniny
  • 2 ks šalotky
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky
  • 4 lžíce ořechového oleje
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky chilli vloček

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte na plátky , slaninu nakrájejte na silné nudličky .
  2. V pánvi rozehřejte olej,přidejte nakrájenou slaninu , nakrájenou šalotku a minutu míchejte .
  3. Játra nakrájejte na proužky a přidejte je k šalotce.
  4. Játra posypte chilli vločkami a na mírném ohni je restujte doměkka,přibližně 7-10 minut.
  5. Nakonec játra osolte a posypte petrželkou.
  6. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

TIP:

K přípravě můžete také použít olej z hroznů,nebo olivový olej .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,00g
  • Sacharidy:

    0,00g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    104,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat