Prostreno.cz

Kopřivová nádivka

Velmi jednoduchá,klasická nádivka,vylepšená nasekanými mandlemi . Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná , je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 782 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks rohlíků - den starých
  • 6 ks vajec
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 2 hrsti nasekaných kopřiv
  • 1 hrst baby špenátu
  • 8 snítek zelené petrželky
  • 0.5 hrnku nasekaných ,loupaných mandlí - volitelné
  • Na vymazání
  • 1.5 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C .
  2. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
  3. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky,nasekanými mandlemi , kopřivami, nasekaným baby špenátem, petrželkou , muškátovým oříškem a podle chuti osolte .
  4. Uzené, i když je už tepelně upravené , 15 minut povařte,aby jste získali vývar .Použijte 400 ml vody .
  5. Uzené maso nakrájejte na kostičky , spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám a promíchejte .
  6. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
  7. Formu,nebo zapékací misku důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 -55 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kopřivová nádivka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat