Prostreno.cz

Vepřová panenka pečená s jablky

Díky jablkům a vínu není maso po upečení vysušené . Maso skvěle doplňuje růžičková kapusta.
Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 423 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks vepřová panenka - 700-800 g
  • 2 ks jablka - nakrájená na plátky
  • 350 g růžičkové kapusty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžička hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. Do pekáčku nasypte očištěnou růžičkovou kapustu nakrájenou na poloviny,pokapejte ji 3 lžícemi oleje,medem , jemně ji osolte a promíchejte .
  3. Maso osolte , opepřete a položte ho do pekáčku na růžičkovou kapustu .
  4. Kolem masa uložte jablka,která nakrájejte na plátky silné přibližně 2-3 cm.
  5. Vše posypte lístečky tymiánu,podlijte vínem a dejte do trouby.
  6. Pečte přikryté ,až je maso měkké. Před koncem pečení dopečte maso odkryté .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,90g
  • Sacharidy:

    191,60g
    • Cukry:

      99,20g
  • Tuky:

    108,10g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 101 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka pečená s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat