Prostreno.cz

Rizoto z trouby

Krémové rizoto připravené v troubě podle Italského receptu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 251 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g rýže arborio
  • 1.5 l horkého kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g sýra ricotta
  • 2 lžíce citronové kůry - nakrájené na tenké nudličky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Rýži nasypte do zapékací misky o objemu minimálně 2.5 l.
  3. Rýži zalijte horkým vývarem a důkladně promíchejte .
  4. Misku zakryjte dobře těsnící poklicí,nebo alobalem a dejte do předehřáté trouby.
  5. Duste 30-40 minut ,nebo tak dlouho ,až se většina vývaru vstřebá a rýže bude al dente. Občas rýži zkontrolujte,aby se nerozvařila.
  6. V pánvi na másle nechte „zavadnout „ špenát , špenát jemně osolte a opepřete.
  7. K hotové rýži vmíchejte připravený špenát , ricottu a vše posypte nudličkami citronové kůry .
  8. Můžete podávat samostatně,nebo jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,11g
  • Sacharidy:

    94,16g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    96,60g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 59 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto z trouby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat