Prostreno.cz

Losos s medovým rozmarýnem

V Česku je losos oblíbenou mořskou rybou, kterou jsme přijali do svého jídelníčku. Filety bez kostí jsou oblíbené pro svou rychlou a nenáročnou přípravu a hlavně jemnou chuť .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 907 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • K podávání
  • 300 g čerstvé řeřichy - nebo baby špenátu
  • K přípravě
  • 4 porce lososa - nejlépe chlazený
  • 0.5 lžičky soli
  • 120 ml bílého vína
  • Na potření
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžíce hrubě mletého pepře
  • 6 lžic oleje
  • 4 kapky rozmarýnu
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Osolené porce ryby uložte do vymazané zapékací misky .
  2. Med důkladně promíchejte s pepřem ,nakrájeným rozmarýnem a olejem .
  3. Směsí potřete lososa,podlijte ho vínem a dejte do trouby předehřáté na 180°C .
  4. Pečte přibližně 20 minut –podle velikosti porcí lososa .
  5. Před podáváním přidejte k rybě řeřichu(nebo špenát) .

TIP:

Řeřichu si můžete vypěstovat doma například na papírové utěrce – to je ta drobná .Čerstvou řeřichu si můžete koupit i s většími listy-vypadá jako baby špenát , který můžete případně použít místo řeřichy.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,90g
  • Sacharidy:

    211,50g
    • Cukry:

      88,20g
  • Tuky:

    229,70g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 216 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Losos s medovým rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat