Prostreno.cz

Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

Recept na kapra marinovaného v bílém víně s řapíkatým celerem uvítají milovníci ryb.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 6h a 50min

    6h a 15min příprava

    35min vaření

  • 638 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 6-8 ks filetů kapra
  • 200 g cibule
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 80 g hladké mouky
  • 6 špetek soli
  • 1 svazek nasekané zelené petrželky
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 l bílého suchého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omyté porce kapra vložte do mísy a zalijte 0,75 l vína. Přikryjte a nechte ho více než 6 hodin v chladu.
  2. Oloupanou cibuli a očištěný celer nakrájejte. Kapra vyndejte z vína a obalte v hladké mouce.
  3. Na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli a celer. Přidejte bobkový list a petrželku. Na této směsi opečte kapra do zlatova.
  4. Osolte, opepřete a zalijte zbytkem bílého vína. Poduste nepřikryté zvolna na mírném ohni přibližně 25 minut. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat