Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kapr marinovaný v bílém víně s celerem

lanvin
10hlasů
Hodnotit

6h a 50min

6h a 15min příprava

35min vaření

403 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky3g sacharidy6g bílkoviny

Recept na kapra marinovaného v bílém víně s řapíkatým celerem uvítají milovníci ryb.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6-8 ks filetů kapra
  • 200 g cibule
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 80 g hladké mouky
  • 6 špetek soli
  • 1 svazek nasekané zelené petrželky
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 l bílého suchého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  • Omyté porce kapra vložte do mísy a zalijte 0,75 l vína. Přikryjte a nechte ho více než 6 hodin v chladu.
  • Oloupanou cibuli a očištěný celer nakrájejte. Kapra vyndejte z vína a obalte v hladké mouce.
  • Na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli a celer. Přidejte bobkový list a petrželku. Na této směsi opečte kapra do zlatova.
  • Osolte, opepřete a zalijte zbytkem bílého vína. Poduste nepřikryté zvolna na mírném ohni přibližně 25 minut. Hned podávejte.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Kapr s mandarinkami

Kapr s mandarinkami

19 hlasů
30min 531 kJ 97 Kč
Vánoční ryba na švestkách

Vánoční ryba na švestkách

15 hlasů
55min 316 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření