Prostreno.cz

Vánoční ryba na švestkách

Na Vánoce nemusí být jen smažený kapr.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 320 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 700 g rybích filetů - např. candát, máslová ryba, kapr
  • citronová šťáva
  • 150 g sušených švestek
  • 3 ks oloupaných brambor
  • 2 ks mrkve
  • malý kousek celeru
  • 2 ks cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 skleničky rajčatové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • olej
  • máslo
  • hladká mouka - na obalení ryby
  • 2 lžíce citronové kůry

Postup přípravy

  1. Filety pokapejte citronovou šťávou, posypejte solí a pepřem a nechte půl hodiny odpočinout. Omyté švestky nakrájejte na proužky.
  2. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na oleji. Dochuťte solí a vmíchejte citronovou kůru.
  3. Filety obalte v mouce a pomalu opečte na oleji s máslem. Rajčatovou šťávu smíchejte se smetanou a prolisovaným česnekem, dochuťte solí.
  4. Do máslem vymazané zapékací mísy dejte orestovanou zeleninu, poklaďte rybími filety, posypejte švestkami a zalijte rajčatovou šťávou a zapečte 25 minut v troubě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vánoční ryba na švestkách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat