Prostreno.cz

Hovězí maso s mrkví a houbami

Šťavnaté hovězí maso se sterilovanými houbami chutná skvělé s těstovinou ,rýží i bramborami .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1003 kJ / 239 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - zadní, krk nebo kližka
  • 1 ks cibule - oloupaná,nakrájená
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce směsi koření pěti vůní - nebo jiné oblíbené
  • 3 špetky soli
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná,nakrájená na plátky
  • 250 g směsi sterilovaných hub
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 plátky studeného másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky ,obalte ho v hladké mouce a opečte spolu s nakrájenou cibulí v hrnci na oleji .
  2. Maso posypte kořením , solí ,vše promíchejte ,podlijte vývarem ,přidejte na plátky nakrájenou mrkev ,scezené houby a duste doměkka.
  3. K hotovému masu vmíchejte studené máslo. Pokud chcete hustější omáčku,zahustěte ji instantní jíškou,nebo kukuřičným škrobem , rozmíchaným v malém množství vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,30g
  • Sacharidy:

    20,30g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    198,75g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 239 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s mrkví a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat