Prostreno.cz

Jáhlový salát

Drobné žluté kuličky jsou plné železa a navíc přirozeně bezlepkové. Připravte si salát plný vitamínů.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 1044 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy35g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 hrnku jáhel - hrnek 250 ml
  • 2 ks mrkve
  • 4 snítky nakrájené hladkolisté petrželky
  • 5 lístků čerstvé máty - nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • Na zálivku
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Jáhly properte ve studené vodě a spařte 2x vroucí vodou, aby ztratily případnou nahořklou a natrpklou chuť. Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření by měla být všechna voda vstřebaná.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na nudličky,celer na tenké plátky.
  3. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce metličkou.
  4. Vychladlé jáhly nasypte do větší misky.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu , mátu , petržel a lehce promíchejte.
  6. Podle chuti můžete jemně dochutit pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
14:33

HIIT training

HIIT training
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško
18:24

Kardio cvičení pro celé tělo

Kardio cvičení pro celé tělo

Ohodnoťte recept:
Jáhlový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat