Prostreno.cz

Jáhlový salát

Drobné žluté kuličky jsou plné železa a navíc přirozeně bezlepkové. Připravte si salát plný vitamínů.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 718 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy19g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 hrnku jáhel - hrnek 250 ml
  • 2 ks mrkve
  • 4 snítky nakrájené hladkolisté petrželky
  • 5 lístků čerstvé máty - nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • Na zálivku
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Jáhly properte ve studené vodě a spařte 2x vroucí vodou, aby ztratily případnou nahořklou a natrpklou chuť. Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření by měla být všechna voda vstřebaná.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na nudličky,celer na tenké plátky.
  3. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce metličkou.
  4. Vychladlé jáhly nasypte do větší misky.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu , mátu , petržel a lehce promíchejte.
  6. Podle chuti můžete jemně dochutit pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,94g
  • Sacharidy:

    73,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    103,95g
  • Vláknina:

    15,10g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhlový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat