Prostreno.cz

Polévka z fazolí Cannellini

Uvařte si pořádnou ,sytou polévku z velkých,bílých fazolí Cannellini .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 305 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g velkých bílých fazolí Cannellini - ve slaném nálevu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1.6 l domácího zeleninového vývaru - nebo sypký bio vývar+ voda
  • 2 ks karotky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - očištěný,nakrájený na plátky
  • 1 ks bobkový list
  • 250 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 1 lžíce drceného černého pepře

Postup přípravy

  1. Propláchnuté fazole nasypte do hrnce,zalijte je vývarem,přidejte očištěnou, drobně nakrájenou karotku , nakrájený řapíkatý celer,bobkový list a vařte 15 minut.
  2. Do polévky přidejte prolisovaný česnek , smetanu a polévku nechte projít varem.
  3. Polévku podávejte posypanou pepřem.

TIP:

Do polévky můžete přidat na kostičky nakrájenou šunku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z fazolí Cannellini

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat