Prostreno.cz

Lívanečky s ovesnými vločkami

Nejobvyklejší jsou ty sypané cukrem a skořicí, fantazii se ovšem meze nekladou : například s povidly a strouhaným tvarohem nebo se zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    60min příprava

    25min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy25g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 ml vlažného mléka
  • 0.5 hrnku ovesných vloček
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 25 g droždí
  • 40 g pískového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce tuku - na lívanečník

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.
  2. Mouku prosejte do větší misky , přidejte vykynutý kvásek, rozšlehaná vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru.
  3. Osolte , promíchejte a těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
  4. Do vykynutého těsta opatrně vmíchejte ovesné vločky.
  5. Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou.
  6. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova.

TIP:

Do těsta můžete přidat jedno nastrouhané jablko.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lívanečky s ovesnými vločkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat