Prostreno.cz

Králík pečený s portským vínem

Králík na víně je super obměna klasické přípravy králíka. Víno dodá masu zvláštní šmrnc.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 458 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml portského vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Naporcovaného králíka osolte , potřete hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
  3. V kastrolu, který můžete dát do trouby, (nebo v pekáčku) rozehřejte olej , 3 lžíce másla a porce masa opečte zvolna dozlatova.
  4. K opečenému masu přidejte tymián , rozmarýn a oloupané stroužky česneku .
  5. Přilijte vývar, víno a pečte v troubě doměkka .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s portským vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat