Prostreno.cz

Chřest s pomerančovým máslem

Pomerančová šťáva perfektně dochutí máslo a chřest.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 148 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 g másla
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1.5 l vody
  • Na posypání
  • 60 g hoblinek parmezánu
  • Na přeliv
  • 200 ml 100 % pomerančové šťávy
  • 0.5 lžíce medu
  • 100 g studeného másla
  • 1 lžíce čerstvého estragonu - velmi drobně nakrájeného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku , přidejte med a vařte,až se tekutina zredukuje na polovinu.
  2. Odstavte z ohně a do pomerančové šťávy vmíchejte studené máslo.
  3. Dochuťte nakrájeným estragonem, solí a pepřem.
  4. Z chřestu odstraňte spodní dřevitou část.
  5. Vodu přiveďte k varu , dochuťte citronovou šťávou , solí a cukrem.
  6. Do vařící vosy přidejte 50 g másla , chřest a vařte 4 - 5 minut , poté chřest sceďte .
  7. Chřest podávejte přelitý pomerančovým máslem a posypaný hoblinkami parmezánu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,00g
  • Sacharidy:

    260,40g
    • Cukry:

      192,44g
  • Tuky:

    113,62g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Chřest s pomerančovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat