Prostreno.cz

Chřest s pomerančovým máslem

Pomerančová šťáva perfektně dochutí máslo a chřest.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 67 kJ / 16 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 g másla
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1.5 l vody
  • Na posypání
  • 60 g hoblinek parmezánu
  • Na přeliv
  • 200 ml 100 % pomerančové šťávy
  • 0.5 lžíce medu
  • 100 g studeného másla
  • 1 lžíce čerstvého estragonu - velmi drobně nakrájeného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku , přidejte med a vařte,až se tekutina zredukuje na polovinu.
  2. Odstavte z ohně a do pomerančové šťávy vmíchejte studené máslo.
  3. Dochuťte nakrájeným estragonem, solí a pepřem.
  4. Z chřestu odstraňte spodní dřevitou část.
  5. Vodu přiveďte k varu , dochuťte citronovou šťávou , solí a cukrem.
  6. Do vařící vosy přidejte 50 g másla , chřest a vařte 4 - 5 minut , poté chřest sceďte .
  7. Chřest podávejte přelitý pomerančovým máslem a posypaný hoblinkami parmezánu .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Chřest s pomerančovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat