Prostreno.cz

Vepřová panenka s fazolkami

Vepřová panenka s krémovou omáčkou a fazolkami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 141 kJ / 33 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 350 g čerstvých zelených fazolek
  • 1.5 l vody
  • 4 špetky soli
  • 2.5 lžíce másla + 1 lžíce oleje - na přípravu fazolek a žampiónů
  • 10 ks malých žampiónů
  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks cibule - nakrájená na pátky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 250 ml bílého vína
  • Na omáčku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžičky škrobové moučky
  • 1.5 lžíce plnotučné hořčice - nebo pikantní
  • 0.5 lžíce sypkého bio vývaru - zeleninového
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. Ve smetaně rozmíchejte škrobovou moučku a sypký vývar .
  2. Smetanu nalijte do malého rendlíku , vmíchejte hořčici a vařte na mírném ohni 5 minut .
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  4. Maso osolte a v malém pekáčku na 3 lžících oleje opečte maso ze všech stran .
  5. K masu přisypte oloupanou,na plátky nakrájenou cibuli a oloupaný,nakrájený česnek.
  6. Maso podlijte vínem,přikryjte a duste v troubě doměkka. Ke konci dušení přidejte k masu připravenou omáčku.
  7. Očištěné fazolky nasypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte je 5 minut.Pak fazolky sceďte,přelijte je studenou vodou a nechte dobře okapat.
  8. Okapané fazolky nasypte do pánve s olejem a máslem, přisypte nakrájené žampióny , lehce osolte a restujte za stálého míchání přibližně 10 minut.
  9. Měkké maso nakrájejte na plátky ,posypte pažitkou a podávejte s fazolkami .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat