Prostreno.cz

Polévka z pastináku

Pastinák je sladší než kořenová petržel , má jemnější aroma a je velmi lahodný. Je spíše podobný mrkvi . Polévka je jednoduchá a chutná skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 1159 kJ / 277 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky27g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • K přípravě
  • 2 ks středně velké pastináky
  • 1 ks malá cibule
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1.5 l kuřecího vývaru nebo zeleninového
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžíce lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 120 g libové anglické slaniny

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nakrájejte na malé kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi .
  2. Oloupaný pastinák nakrájejte na malé kostky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. V hrnci rozehřejte máslo ,přisypte cibuli , pastinák a restujte za stálého míchání 5 minut.
  5. Přidejte vývar a vařte 20 minut.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem , přidejte smetanu, podle potřeby dochuťte solí ,pepřem , prolisovaným česnekem a polévku nechte projít varem.
  7. Polévku podávejte s restovanou slaninou , pokapanou olivovým olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,70g
  • Sacharidy:

    110,90g
    • Cukry:

      18,14g
  • Tuky:

    233,43g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 277 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z pastináku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat