Prostreno.cz

Grilované rybí filety

Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 680 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks limetky - nakrájené na klínky
  • K přípravě
  • 800 g chlazeného rybího filé - mořská štika,treska ,candát apod.
  • Na marinádu
  • 1 lžička soli
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 0.5 lžičky česneku v prášku
  • 0.5 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Na posypání
  • 3 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu důkladně promíchejte v nízké, ploché misce.
  2. Pokud koupíte celé filetované rybí filé , nakrájejte ho na porce.
  3. Porce ryby naložte na 30 minut do marinády .
  4. Grilovací pánev potřete jen lehce olejem.
  5. Porce ryby postupně grilujte na každé straně přibližně 5 minut. Záleží na velikosti porce.
  6. Ryby podávejte s klínky limetky,posypané nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované rybí filety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat