Prostreno.cz

Mrkvový koláč s krémovou polevou

Vláčný koláč s polevou z čerstvého sýra .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks vejce
  • 150 g pískového cukru
  • 180 g rozpuštěného,vychladlého másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 špetky soli
  • 1.5 lžičky mleté skořice
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • 400 g mrkve
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na polevu
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 g sýra mascarpone
  • 2 lžíce vanilkového cukru - nebo moučkového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Kulatou formu (26-28 cm) vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Vejce a pískový cukr vyšlehejte do světlého krému.
  4. Do krému vmíchejte máslo.
  5. Do misky prosejte mouku,kypřící prášek,sůl a jedlou sodu.
  6. Přidejte koření a promíchejte.
  7. Takto připravenou mouku smíchejte s vaječným krémem.
  8. Nakonec vmíchejte do těsta mrkev .
  9. Těsto nalijte do vymazané , vysypané formy.
  10. Koláč pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 50 minut .
  11. Na polevu vyšlehejte smetanový sýr,vanilkový cukr a mascarpone , šlehejte ručně.
  12. Polevou potřete vychlazený koláč. Před podáváním nechte koláč chvíli v chladničce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvový koláč s krémovou polevou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat