Prostreno.cz

Polévka s vepřovým masem a fenyklem

Tato polévka není žádná předkrmová polévka , lidně vydá za hlavní jídlo .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 148 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g libové vepřové krkovice - nebo vepřová kýta
  • 1 ks středně velká brambora - oloupaná,nakrájená na kostičky
  • 1 ks čerstvý fenykl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks bobkový list
  • 6 kuliček pepře
  • 1.7 l vody
  • 1.5 lžíce sypkého bio masového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé proužky .
  2. Maso nasypte do hrnce s vodou a vařte 15 minut .
  3. Přidejte nakrájenou bramboru,oloupaný,nakrájený česnek ,bobkový list,kuličky pepře , sypký vývar a vařte 10 minut.
  4. Pak k masu přidejte očištěný ,na tenké plátky nakrájený fenykl (bez nati) a vařte 15 minut,nebo až je maso měkké.
  5. Do polévky nalijte smetanu , ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a polévku vařte ještě 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené natí fenyklu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s vepřovým masem a fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat