Prostreno.cz

Ovoce s křupavou drobenkou

Šťavnaté ovoce schované pod křupavou drobenkou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 597 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g čerstvých borůvek
  • 2 ks jablka
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru - nebo podle chuti
  • Na posypání
  • 140 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce mletých mandlí
  • 1 špetka jedlé sody
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Zapékací misku vymažte máslem.
  3. Jablka nakrájejte na malé kostičky , nebo tenké plátky a nasypte je do vymazané zapékací misky.
  4. Přisypte borůvky , 1 lžíci cukru , pomerančovou kůru a ovoce lehce promíchejte.
  5. Všechny ingredience na drobenku zpracujte v misce , nejlépe rukama a směsí posypte ovoce v misce.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut.

TIP:

Můžete podávat se šlehačkou,nebo zakysanou smetanou .





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ovoce s křupavou drobenkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat