Prostreno.cz

Vaječná pomazánka se šunkou

Vaječná pomazánka sice nepatří mezi nejdietnější, ale zase ruku na srdce, pro tu chuť stojí za to jednou za čas zhřešit.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 6 ks vajec - vařených
  • 2 svazky jarní cibulky - i s natí
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 50 g taveného smetanového sýry
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 100 g šunky - najemno nakrájené
  • pepř a sůl

Postup přípravy

  1. Vejce oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Cibulku najemno nakrájejte na kostičky, zelenou část na tenká kolečka. Vše smíchejte v misce do jednotné hmoty.
  2. Můžete přidat další tatarskou omáčku pokud by byla pomazánka moc hustá. Osolte a opepřete dle chuti a vaječná pomazánka je připravena ke konzumaci.

TIP:

Místo tatarky můžete použít bílý jogurt.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,00g
  • Sacharidy:

    104,76g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    169,40g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
1051 kJ

Hermelínová pomazánka

(43 hlasů)
10min
734 kJ

Budapěšťská pomazánka

(67 hlasů)
5min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vaječná pomazánka se šunkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat