Prostreno.cz

Vepřové maso s jablky a šalvějí

Sladké kousky jablka, celá jarní cibulka a šalvěj skvěle dochutí vepřové maso.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks neloupaná jablka
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • K přípravě
  • 800 g vepřového masa - krkovice, kotleta , nebo kýta
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 6 ks jarní cibulky - nať zkrácená na 15 cm
  • 10 lístků čerstvé šalvěje
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 150 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silné plátky a maso opečte ze všech stran v kastrolu na oleji , aby se maso zatáhlo.
  2. Maso osolte , k masu přidejte celé , očištěné cibulky , šalvěj , víno , vývar a přikryté duste doměkka .
  3. Do rendlíku na rozehřáté máslo nasypte na klínky nakrájená jablka , přidejte pomerančovou šťávu a jablka za stálého míchání duste 5 minut.
  4. Maso podávejte s dušenými jablky .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s jablky a šalvějí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat