Prostreno.cz

Mleté maso pečené s bramborami

Mleté hovězí maso , brambory a uzený sýr v jednom pekáčku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 422 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vařené , středně velké brambory
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1.5 lžičky sušeného oregana
  • 1 ks cibule
  • 2.5 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany na vaření
  • 50 g strouhaného uzeného sýra
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • Na posypání
  • 4 lžíce nakrájené pažitky
  • 100 g strouhaného uzeného sýra
  • 3 lžíce strouhanky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso opečte za stálého míchání na rozehřátém oleji .
  2. Dochuťte ho prolisovaným česnekem , solí , oreganem a pepřem.
  3. V rendlíku na rozehřátém másle nechte zesklovatět oloupanou , nakrájenou cibuli.
  4. K cibuli přisypte mouku a vše promíchejte.
  5. Za stálého míchání přidejte smetanu , pak přisypte 50 g strouhaného sýra a vmíchejte jogurt . Vařte 5 minut.
  6. Takto připravenou směs smíchejte s hovězím masem .
  7. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  8. Zapékací misku , nebo pekáček vymažte olejem.
  9. Brambory nakrájejte na tenká kolečka.
  10. Na dno zapékací misky uložte třetinu brambor , na brambory rozprostřete polovinu připraveného masa, dejte další třetinu brambor a na brambory zbytek masa , které přikryjte bramborami.
  11. Přikryjte alobalem a dejte na 25 minut do předehřáté trouby .
  12. Pak maso s bramborami posypte strouhankou smíchanou se sýrem a dejte zpět do trouby na 15 minut.
  13. Hotové maso posypte nakrájenou pažitkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté maso pečené s bramborami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat