Prostreno.cz

Ryby na zázvoru

Ryby připravené podle japonské kuchyně. Dietní a zdravé .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 556 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks celé vykuchané ryby - cejn, bolen , pražma aj.
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 ks čerstvého zázvoru - 5 cm x 5 cm
  • 4 lžíce bio sojové omáčky
  • 4 lžíce lžíce rýžového octa
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • 6 plátků citronu
  • 2 plátky másla
  • 120 ml bílého vína
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zázvor nakrájejte na tenké nudličky a nasypte je do olejem vymazané zapékací misky.
  2. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  3. Ryby omyjte , osušte , po obou stranách rybu na několika místech nařízněte ostrým nožem a ryby osolte a opepřete .
  4. Do každé ryby vložte 3 plátky citronu a snítku koriandru .
  5. Ryby položte do zapékací misky , podlijte je 120 ml bílého vína , pokapejte je sojovou omáčkou , rýžovým octem , na každou rybu položte plátek másla a ryby dejte na 25- 35 minut trouby předehřáté na 180°C , doba pečení záleží na velikosti ryby.
  6. Během pečení ryby jednou otočte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby na zázvoru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat