Prostreno.cz

Losos s pečeným fenyklem

Takto připravená ryba je nejen zdravá , ale i plná chutí .

  • 2h a 15min

    1h a 30min příprava

    45min vaření

  • 484 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 80 ml olivového oleje
  • 150 ml 100 % pomerančové šťávy
  • 3 ks cibule fenyklu - rozdělené na čtvrtky
  • 4 špetky soli
  • K přípravě
  • 6 ks filetů chlazeného lososa s kůží á 150 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • Na marinádu
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 100 ml extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte citronovou kůru , citronovou šťávu a 100 ml oleje.
  2. Do směsi vložte porce lososa a nechte v chladu hodinu marinovat . Během marinování jednou porce lososa otočte .
  3. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky. Fenykl nasypte do malého pekáčku , nebo zapékací misky.
  4. V menší misce smíchejte 80 ml oleje , 4 špetky soli a prolisovaný česnek , směsí potřete fenykl.
  5. K fenyklu přilijte pomerančovou šťávu a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C . Pečte přibližně 25 - 30 minut.
  6. Ve velké pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a 1 lžíci másla. Do pánve položte porce lososa , kůži dolů , osolte je a pečte na mírném ohni 5 minut , pak lososa otočte , posypte pepřem a pečte dalších 5 -10 minut. Délka pečení závisí na velikosti filetů lososa , může trvat i malinko déle.
  7. Lososa podávejte s pečeným fenyklem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s pečeným fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat