Prostreno.cz

Letní polévka s jablky

Polévka ze žluté řepy s jablky chutná skvěle a příprava vám zabere jen málo času.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 11 kJ / 2 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 180 g žluté řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 l zeleninového - nebo kuřecího vývaru
  • 2 ks malá , kyselá jablka
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička jablečného octa
  • 0.5 lžíce strouhaného,čerstvého křenu - volitelné
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte , polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle , zbytek nakrájejte na kostky.
  2. Omytá jablka bez jádřinců nakrájejte na stejně velké kostky jako řepu.
  3. Do vývaru nasypte na kostky nakrájenou řepu a vařte ji 10 minut , nebo až bude skoro měkká .
  4. Do polévky přidejte nastrouhanou řepu a vařte 5 minut.
  5. Přidejte nakrájená jablka a vařte 5-10 minut , záleží na druhu jablek , jablka by se neměla rozvařit.
  6. Polévku dochuťte solí a jablečným octem , podle chuti přidejte křen.
  7. Před podáváním posypte lístky tymiánu.

TIP:

Žlutou řepu koupíte v supermarketech ,nebo na farmářském trhu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Letní polévka s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat