Prostreno.cz

Pečené kuře s parmezánovou omáčkou

Výhodou kuřecího masa je jeho variabilita a snadná příprava . V tomto receptu téměř všechno za vás vykoná trouba.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 603 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce studeného másla
  • 1 ks velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml smetany na vaření
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • Na posypání
  • 2 lžičky hrubě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Naporcované kuře osolte a opečte ho ze všech stran v pekáčku na oleji.
  3. K masu přidejte oloupanou , drobně nakrájenou cibuli a celé , oloupané stroužky česneku .
  4. Přidejte víno, vývar a přikryté pečte v předehřáté troubě 25 minut , poté maso odkryjte a pečte doměkka .
  5. Maso vyndejte na talíř a do vývaru s vínem vmíchejte smetanu , parmezán a studené máslo , promíchejte a vařte ( na sporáku ) 5 minut.
  6. Maso vložte do omáčky, posypte ho pepřem a maso prohřejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené kuře s parmezánovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat